Open Coffee Kampen verandert ‘alles’

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie en Open Coffee Kampen

Samen een kopje koffie drinken, een beetje kletsen en visitekaartjes uitwisselen. Is dat wat een Open Coffee specifiek een Open Coffee maakt? Er moet toch meer zijn? Was er niet ook iets met ‘samen zaken doen’, ‘elkaar ondersteunen’ en ‘samenwerken’? Kortom: je komt toch voor meer dan alleen maar ‘die lekkere bak koffie’ naar de Open Coffee Kampen?

Natuurlijk doe je dat! Tenslotte moet je die bak koffie zelf betalen. Bovendien investeer je tijd. Tijd is kostbaar, dus wil je er ook iets voor terug. Dan hebben we het niet over die broekzak vol kaartjes van mensen waar je misschien nooit iets mee doet!

Meer dan contactmoment

Met andere woorden: we willen graag iets veranderen. De Open Coffee Kampen moet meer zijn dan een contactmoment. Meer dan onder het genot van een bak koffie (of thee) luisteren naar een informatief praatje. We (Claudia Kolk, die binnenkort het ‘stokje’ overneemt van Diana de Groot, en ondergetekende, Alex) willen graag van de Open Coffee Kampen datgene maken wat het behoort te zijn: een contactmoment met andere ondernemers die verder gaan dan dat (ene) ‘goede gesprek’ en die lekkere bak leut.

Durf te vragen

Als je met andere ondernemers praat, visitekaartjes deelt en vertelt over je bedrijf, waarom vraag je de andere aanwezigen dan niet ook meteen om hulp? Heb je vragen over je bedrijfsvoering, administratie, PR, of andere zaken die rondom je onderneming spelen, waarom zou je dat dan niet kenbaar maken? Vraag of je op de ‘zeepkist’ mag, vertel wie je bent en wat je doet, maar vertel je toehoorders, de andere ondernemers, ook wat (of wie) je zoekt. Dat kan een expert zijn op een bepaald gebied (omdat je nu eenmaal niet alles zelf kunt), een ‘ingang’ bij een nieuwe prospect (misschien zijn er anderen die je willen introduceren), of feedback op plannen die je wilt ontvouwen (er zijn ongetwijfeld collega-ondernemers die je belangeloos van repliek willen dienen; al was het maar omdat zij zelf ook wel eens een ongezouten mening zouden willen horen). Kortom: durf te vragen!

Open Coffee Kampen 2019

Wij willen graag naar Open Coffee Kampen nieuwe stijl, naar Open Coffee Kampen 2.0. Open Coffee Kampen 4.0, zo je wilt. Of gewoon Open Coffee Kampen 2019, dan maar? Hoe? Daar hebben we de medewerking van de zelfstandige ondernemers nodig. Kleine zelfstandigen die met hun passie, met hun eigen onderneming, hun eigen ‘broek’ ophouden. Mensen die er – vaak bewust – voor hebben gekozen om niet voor een ander, maar voor zichzelf te werken. Naast het MKB zijn deze kleine zelfstandigen ook de motor van de plaatselijke economie. Daarom roepen we om te beginnen al deze zelfstandigen massaal op om vaker hun gezicht bij de Open Coffee Kampen te laten zien. Praat met ons mee. Vertel wie je bent, maar vertel vooral ook wat je zoekt. Samen staan we namelijk sterker. Waarom zou jij het wiel opnieuw uitvinden als je collega’s dat al hebben gedaan? Waarom zou je alleen worstelen, als anderen je willen bijstaan omdat ook zij jouw hulp kunnen gebruiken? Kom langs, maak je kenbaar en help ondernemend Kampen (nog) sterker en (nog) groter te maken. Weten wat we voor 2019 op de planning hebben staan? Binnekort staat het allemaal op deze site.