Mariska van Woerden

Bijzonder Kampen gunt ondernemers een mooie glossy

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – Het blad bestaat nog maar kort, maar Bijzonder Kampen lijkt nu al niet meer weg te denken. De halfjaarlijkse ‘glossy’ brengt bijzonder nieuws en achtergronden over de regio Kampen en haar ondernemers. Met mooie reportages, informatieve artikelen en schitterende fotografie. ‘Bijzonder Kampen werkt heel goed voor ondernemers in de regio Kampen’, weet bladmanager Mariska van Woerden. ‘Hier heerst toch een cultuur van ‘ons kent ons’. Heb je de gunfactor, dan doen mensen zaken met je.’ Alleen daarom al is het een aanrader om met ‘BK’ je gezicht te laten zien, vindt ze.

Gezicht. Gunfactor. Het zijn twee toverwoorden die ook de bladmanager op het lijf geschreven zijn. Als er iemand was die van Bijzonder Kampen een succes kon maken, dan was het Mariska van Woerden wel. Ze is al jaren een netwerker pur sang en dat netwerk kwam bijzonder goed van pas toen zij enkele jaren geleden voor het eerst voor Bijzonder Kampen ‘de boer op ging’.

Nieuwe fiets of jas

‘Ondernemen is elkaar dingen gunnen’, vertelt ze. ‘Vanuit mijn netwerk ken ik Michel van Dijk van Van Dijk Bikes al jaren. Toen hij besloot om met een mooie reportage in Bijzonder Kampen te gaan staan, hoefde ik niet lang na te denken toen ik een nieuwe fiets moest kopen.’ Van hetzelfde laken een pak op het moment dat haar man een nieuwe jas en broek nodig had. ‘Dan gaan we eerst bij Ronnie Mooiweer van RM Fashion kijken. Slaagt hij daar echt niet, dan kijken we pas daarna ergens anders.’ ‘Wanneer ondernemers mij iets gunnen, dan werkt dat vice versa’, zo vertelt Mariska ten overvloede. Volgens haar werkt dat ook ‘in het grotere plaatje’. ‘Wanneer je als onderneming zichtbaar bent, dan word je gezien. Dan denken mensen aan je zodra ze datgene nodig hebben wat jij kunt bieden.’ Betekent dit dan automatisch dat, als je in Bijzonder Kampen staat, je advertentie-euro meteen geld oplevert? ‘Dat is altijd moeilijk meetbaar’, erkent Mariska. ‘Maar je laat er wel mee zien dat je trots bent op je bedrijf. Die trots maakt je zichtbaar, toont je etalage, zodat mensen wel over je gaan praten.’ Mariska noemt het ‘de verbinding maken’, laten zien dat je er bent en wat je voor de ander kunt betekenen, zodat er onderling meer zaken worden gedaan.

Kick-off 18 april

Een blad maken betekent natuurlijk ook dat er commercieel moet worden gedacht. Het makkelijkst zou zijn om alle concurrenten tegen elkaar uit te spelen en iedereen een plekje in het blad te gunnen. Maar volgens Mariska is er op die manier veel minder sprake van ‘gunnen’. ‘Daarom doe ik het graag op mijn manier. Juist dat stukje exclusiviteit, de wetenschap dat jij niet samen met al je concullega’s in onze glossy staat, maakt het des te interessanter om mee te doen. Daarom zal ik nooit twee ‘keukenboeren’ in dezelfde uitgave plaatsen. Omdat ik vind dat dat niet kan. Omdat ik liever heb dat één klant heel erg blij is, dan dat twee klanten ieder maar een beetje blij zijn.’ Op 18 april staat de kick-off van alweer de vijfde uitgave van Bijzonder Kampen gepland. Plaats van handeling: SNS Historisch Centrum / Frans Walkate Archief om 18.00 uur. Mariska nodigt jou als ondernemer in de regio Kampen uit om deze lancering bij te wonen. Dan kun je meteen je eigen exemplaar meenemen. Kun je er niet bij zijn? Niet getreurd. Bijzonder Kampen verschijnt in een oplage van 4.500 exemplaren en is bij maar liefst 300 ondernemers in de regio te vinden en gratis mee te nemen. Desgewenst brengt Mariska persoonlijk een stapeltje bij je langs. En noteert dan graag meteen je reportage voor de editie van oktober. Meer weten? Kijk op www.bijzonderkampen.nl of neem contact op met Mariska van Woerden, mariska@personal-publish.nl, 06-36117290 (ook voor lastminute plaatsingen in het aprilnummer, ‘want daar is nog plaats voor leuke ondernemers’, aldus Mariska).